Workshop med Emmilou

Välkommen att testa att måla med sprayfärg. Under hösten kommer konstnären Emmilou att hålla i en workshop för alla som vill delta. Öppet för alla, ingen föranmälan krävs.

Workshop med Emma “Emmilou” Simu innebär:
1: Skissning (lätt introduktion och skissa det som ska målas upp)
2: Teknikgenomgång och snabbt hur man kan bygga en målning
3: Målning
4: Utvärdering (enkel sådan)

OBS! Du måste ha fyllt 12 för att kunna delta. Klä er i kläder/skor som du inte är rädd om, färg på textiler går ej bort.
Vi står för plasthandskar & gasmask. Vid regn så är spraydelen inställd men du kan skissa och testa på andra material/tekniker

“Emmilou”, Emma Simu:
Kallar sig för Emmilou, ett smeknamn hon burit långt innan hon upptäckte graffitin. Hon upptäckte de färgsprakande väggarna på en utflykt förbi Solvallas graffitivägg som liten. En upplevelse som idag tar uttryck i hennes hjärtefrågan om rättigheten att få måla med sprayfärg i laglig mening.

I sitt konstnärsskap skapar hon bilder med närvaro, fyllda med känslor. Ansikten och personligheter där ett budskap eller tanke alltid är närvarande. Likt en kolteckning målar hon med sprayfärg och arbetar sig mot sina personliga visioner. Emmilou har sin egna konstnärsfokus mest på organiska former med olika skuggtekniker.

Kreativ rumslig gestaltning är en ventil hon använder för att andas ut. En plats för att släppa ut känslor och utveckla sin kärlek till realism och illustrationens konst.

Förutom sitt konstnärskap så arbetar hon som fritidsledare i Märsta, UngiSigtuna, sedan 2007, där hon driver workshops och är projektledare för Märstas öppna graffitivägg sedan 2008.

Hon har även medverkat i SVT dokumentär om graffiti & streetart, i två olika avsnitt som man hittar på ur.se:
Artityd dokumentär Graffiti & Streetart, Emmilou & Dotse
samt Artityd ateljé Emmilou & Yash