Samlingar av 1900-talet

Två utställningar, två samlingar och två par som båda kommer från Märsta. Vi på &Art Valsta simhall är stolta att få visa upp Alice och Gunnar Hägglunds samling av måleri samt Gunilla och Giselher Naglitschs samling av keramik – från och med den 21 sep, 2019 till och med den 15 dec. Vernissage 21 sep, 12-17. Välkomna!

Alice- och Gunnar Hägglunds samling av måleri från andra hälften av 1900-talet visas i en av Valsta simhalls ombyggda omklädningsrum, nu omgjord till en sk ”white cube”. Samlingen består av både lokalt och nationellt måleri. Några av målningarna är Alice och Gunnars egna målningar. Stilleben, landskap och porträtt – kanske typiska för sin tid?
För Gunnar, som är byggnadsingenjör med betong som specialitet, är samlingen en viktig del i vardagen. För honom bär samlingen också med sig minnen av Alice som inte längre är i livet.

Gunilla och Giselher Naglitschs samling är keramik från Steninge. Paret Naglitsch har gett ut två böcker om Steninge slott och verksamheten där. Samlingen är ett resultat av deras forskande och sökande efter en historia. I utställningen visas verk av sex olika formgivare som alla varit knutna till Steninge delar av sin konstnärliga bana. Utställningen är ett urval av deras hela samling och det som visas är från mitten av 1900-talet.

Missa inte: Gunilla och Giselher Naglitsch Berättar om sin samling och deras intresse för keramik från Steninge 12 oktober kl 14.00 16 november kl 14.00