Musikmöten är ett projekt vars avsikt är att främja musiklivet inom Sigtuna Kommun. Bakom projektet står ABF Norra Stockholms län. Grundtanken med musikmöten är att ha en mobil mötesplats/plattform för musiker inom kommunen från olika traditioner. Musikmöten hålls varannan söndag kl. 15:00 på &Art Valsta simhall, Bragegatan 11.

SPELSCHEMA:
20/10 – kl. 15:00 Beata Bocek
“Sångerskan och kompositören Beata Bocek kommer från Tjeckien.
Gitarren får henne att skapa folkmusik,
Dragspelet tar henne till rötterna i Schlesien,

Med flöjten känner hon sig som en kvinna bland bergen.
Och ukulelen trollar fram ljusa minnen av resor.
Hon sjunger på olika språk (polska, tjeckiska, engelska och svenska)”
Mer info på: beatabocek.com/en/


3/11 – kl. 15:00
Rodrigo Concha w. special guests

Gitarrvirtuosen Rodrigo Concha står med ena foten i det klassiska och den andra i Spanien och bjuder nu publiken på en spännande resa runt jorden. Med sällskap av vänner utlovar han dessutom en stunds improvisation och ensemblespel på &Art Valsta simhall.


17/11
– kl. 15:00 – Magnus Holmström & Samer Eibou

Magnus Holmström är trefaldig världsmästare och riksspelman på nyckelharpa med rötter i Västerbotten och tar oss med på ljudande berättelser över halva jordklotet. Samer Eibou är musiker, multiinstrumentalist och musiklärare från Syrien och spelar Bouzouk.

1/12
– kl. 15:00 -Mer info kommer snart

15/12 – kl. 15:00 – Robin Skarin & Magnus Hermansson
Robin Skarin är pianist, verksam inom en mängd olika genrer; Jazz i ett flertal olika band, folkmusik med bl.a. Hanna Andersson och Piatruba, hårdrock med Vak och jazzrock med Slowland mm. Här hörs Robin i en solokonsert på piano, med egenskrivna låtar med mycket improvisation och inspiration från jazz och folkmusik från hela världen dras vi in i en ljudvärld av starka uttryck och ekvilibrism.
Trumslagaren och virtuosen Magnus Hermansson bjuder på fascinerande och komplex rytmik utfört med stor värme och passion. En oförglömlig stund av improvisation tillsammans med vänner utlovas. (Boende i Sigtuna Kommun, Valsta!), Fast trummis i husbandet som anordnar Jam-Sessions, utbildad på Södra Latin, etablerad musiker, flitigt anlitad studio- o livesessionmusiker.


Musikmöten vill lösa upp gränserna mellan olika bakgrunder och/eller traditioner. Fokus ligger på att hitta unika uttryck inom ramen för projektet, d.v.s. erbjuda nya möjligheter till dialog genom musik för att nå förståelse, inkluderande och samverkan.

Musikmöten avser att hålla 1-2 musikarrangemang i månaden. Under hösten 2019 är Sigtuna Museum & Art – Valsta simhall en fast plats för detta men Musikmöten kan ske var det än finns möjlighet och/eller vilja.

VILL DU, ELLER KÄNNER DU NÅGON SOM VILL DELTA I MUSIKMÖTEN?
Kontaktperson för projektet är Anders Corso. Anders Corso kan nås på anderscorso82@gmail.com eller på telefon: 0738008877.