8:e juni invigs ett återvinningsprojekt i samarbete med Destination Sigtuna och hotellen i Sigtuna. Projektet kommer att pågå under sommaren 2019. Här ges möjlighet att skapa konst av plast under ledning av flera utvalda konstnärer. Alla åldrar är välkomna!

Vad är Hållbar Destination?

Hållbar Destination är ett hållbarhetsnätverk för hotell- och konferensanläggningar inom Sigtuna kommun, med syfte att minska klimat- och miljöpåverkan, samt att främja nya lösningar som leder till ökad social och miljömässig hållbarhet. Visionen är att tillsammans skapa en hållbar besöksnäring som gör skillnad.

Nätverket drivs av Destination Sigtuna och i samarbetet ingår Stora Brännbo, Sigtunahöjden, Hotell Kristina, Radisson Blu SkyCity, Radisson Blu Arlandia, Rosersbergs Slottshotell, Sigtunastiftelsen, Kämpasten, Arlanda Hotellby, Park Airport Hotell, Sigtuna Stadshotell, Clarion Arlanda samt SSP. Nätverket startade 2009 och Sigtuna kommun var den första destinationen i Sverige att erbjuda ett hållbarhetsnätverk för hotell- och konferensanläggningar.

Ett av nätverkets fokusområden är att ”Plast”, med mål att minska klimatavtrycket från plastanvändning och att utesluta plasten där andra material kan användas istället.

Vad vill vi visa med platsinstallationen?

  • Vi vill belysa problemet med all överflödig plast som finns i våra verksamheter. Plasten som har doneras, är oönskad plast som kommit i samband med leveranser. Mycket kommer ifrån restaurangkök.
  • Vi vill på ett konkret sätt illustrera vilka galna mängder plast det blir på kort tid, insamling från 1 januari – 31 mars!
  • Vi strävar efter att bli en platsfri destination år 2020 och vi vill utesluta all onödig plast. Använda återvunnen plast i största möjliga mån. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs Sigtunabygdens artikel om projektet här

Läs Märsta.nu:s artikel om projektet här