Under våren 2019 har vi haft äran att få visa upp Catti Brandelius verk Artemisia i ett av våra duschrum på &Art Valsta Simhall.

Catti Brandelius är född och uppvuxen i Gävle. Hon är verksam konstnär i Stockholm. Catti Brandelius är utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan där hon även var specialelev för konstnären Marie-Louise Ekman.

Fotografi är hennes ursprungliga uttryckssätt, men hon blandar uttryckssätt som teckning, video, popmusik, screentryck, poesi och steppdans. Hon använder stereotyper och skapar nya karaktärer och försöker se både sig själv och världen ur nya perspektiv. Hon visar sina verk på olika platser; gallerier, museer, bibliotek, musikfestivaler eller i radioprogram. I popgruppen Doktor Kosmos, där hon var medlem 1991-2001, föddes artistnamnet Miss Universum. Detta blev även hennes alterego konstnärligt under en period och hon har framfört flertalet performance i denna skepnad. Genom åren har hon använt sig av flertalet alteregon som Profesora, Evert Taube, Artimisa och Elitakrobaten.